Як зробити морилку для дерева в домашніх умовах

09.10.2024   14:51    20

Іноді буває, що потрібно зафарбувати виріб із дерева, на якому з’явилася тріщина або невеличкий шматочок відколовся. А може, ви хочете просто освіжити старі дерев’яні вироби? Тоді на допомогу прийде морилка — спеціальна рідина, якою просочують деревину, і вона набуває кольору червоного дорогоцінного дерева.

Подробиці

Коли ж немає морилки, тоді її можна замінити концентрованим відваром цибулиння. Щоб його приготувати, на 1 л води треба додати 0,5 л лушпиння з цибулі.

Перекип’ятити його протягом 15-20 хвилин і залишити настоятися на одну добу. Перед використанням відвар необхідно процідити й використовувати як звичайну покупну морилку. У кінці, так само як і після морилки, виріб необхідно покрити лаком.

З шкаралупи волоського горіха можна отримати речовину, яка додасть дереву коричневий відтінок. Для приготування просочення потрібно перемолоти в порошок шкаралупу. Висушений порошок проварюється у воді і проціджують через сито.

Потім у розчин додається сода. Якщо додати в розчин біхромат калію, дерево отримає червонуватий відтінок. Щоб отримати сірий відтінок, на вже оброблену поверхню наноситься оцтова кислота.



  • Контакти
  • Політика конфіденційності
  • Карта сайту