Терти не доведеться: невістка підказала 1 легкий спосіб приготувати деруни за 15 хвилин без натирання бульби

Вчора,   16:55    8
Деруни — чудова страва, яка потішить не лише смаком, а й простотою приготування. Редакція сайту «Добрі новини» знайшла для вас цікавий рецепт, де не потрібно натирати бульбу.

Кухарі розповіли, як приготувати деруни без тертя картоплі

Деруни — це справжня любов на тарілці, яка гріє серце й шлунок кожного українця. Традиційно вони готуються з тертої бульби. Але що робити, коли хочеться смакувати хрусткі картопляні оладки, а часу стояти горбитися над теркою немає? Маємо для вас один чарівний рецепт, який позбавить вас зайвої роботи. І, що найприємніше, страву вдасться приготувати всього за 15 хвилин!

Секрет простий — не будемо мучити картоплю теркою, а натомість зваримо її і зробимо ніжне пюре. Це буде основа для наших м’яких, пухких оладок. Але родзинкою цього рецепта стане один неочікуваний інгредієнт — дріжджі. Так, саме вони допоможуть створити легку й повітряну текстуру, яка перетворить звичайні деруни на справжнє диво.

Експерти розповіли, як за допомогою картопляних очистків якісно удобрити грядки на городі

Отож, картоплю зварили й перетворили на ніжне пюре. Далі ми беремо вершки або густу сметану (що є під рукою) додаємо дріжджі та яйця, гарненько збиваємо цю суміш. Потім об’єднуємо її з пюрешкою, додаємо трохи просіяного борошна, і тут вже можна дозволити собі трохи творчості зі спеціями. Сіль і перець — це класика, але, можливо, сьогодні ваш настрій підказує щось сміливіше?

Тісто готове, а ви тим часом розігріваєте духовку до 200 градусів. Викладаєте сформовані оладки на деко, застелене пергаментом, і відправляєте їх у теплі обійми духовки на пів години.

Ці деруни виходять ідеально хрусткими зовні та ніжними всередині, без жодного натяку на те, що приготовлені нестандартним чином. Смак залишається таким же домашнім, як і в дитинстві, коли бабуся смажила деруни на вихідні, але часу й зусиль витрачено значно менше.


noviydoctor.com



  • Контакти
  • Політика конфіденційності
  • Карта сайту